Nepečený malinový cheesecake s Monikou

Dezert s čerstvým ovocím

Suroviny na 4 porcie:

Na korpus:

  • 120 g maslových keksíkov (pre celiatikov možno použiť bezlepkové sušienky)
  • 100 g masla MILSY

Na krém:

  • 600 g smotanovej Moniky MILSY (3 balenia)
  • 6 plátkov želatíny
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g cukru
  • 300 g malín
  • maliny na ozdobenie

Príprava:

Keksíky rozmixujeme v mixéri, nasypeme do misky, zalejeme rozpusteným maslom, vypracujeme cesto a natlačíme do tortovej formy (s priemerom 26 cm).

Maliny mierne popučíme a do šťavy na 10 minút namočíme želatinu.

Do misky dáme nátierku Moniku, pridáme cukor, vanilkový cukor a popučené maliny. Napučanú želatinu zahrievame, kým sa nerozpustí a potom ju pridáme do smotanovo-malinovej zmesi. Dobre zamiešame a natrieme na pripravený korpus. Dáme zachladiť najlepšie cez noc a podávame s čerstvými malinami.